Op zoek naar jezelf?
blog

Mijn passie voor vrede

By Dorle Lommatzsch on
Dorle Lommatzsch
Dorle Lommatzsch has not set their biography yet
User is currently offline
aug 21 in Meditatie en neurowetenschap

Ik ben geboren in Berlijn. Als 17-jarige verliet ik Duitsland en vestigde mij in Nederland. Ik voelde me in Duitsland benauwd. Ik wist niet waarom.  Geplaagd door onduidelijke schuldgevoelens en schaamte, ...

...zocht ik mijn weg naar de oorzaken van mijn neerslachtigheid en levensangst. Zelfonderzoek en meditatie hielpen me geleidelijk aan zicht te krijgen op de wortels van mijn gevoelens. Nu, vele jaren later, weet ik wat de diepste reden is, waarom ik Duitsland had verlaten: ik worstelde met het onverwerkte oorlogstrauma van mijn ouders en mijn land.


Van wond naar wonder

roos geel kl klEn nog vele jaren later kan ik zeggen: dit verdrietige feit heeft bijgedragen tot mijn passie voor vrede. De wond is een wonder geworden. De weg van niet oordelende en open aandacht - de weg van mindfulness - heeft me geholpen en geheeld. De weg van open en niet oordelende aandacht helpt en heelt me nog steeds. Het is voor mij de basis voor innerlijke en uiterlijke vrede.
Wil je meer lezen over de geschiedenis van mijn zoektocht? lees dan hier verder.


Neurowetenschap als vredesonderwijs
Vele jaren later ontdekte ik de neurowetenschap. Neurowetenschappelijke lessen zijn voor mij spirituele lessen. Ze bevrijden en helen mij. Als ik weet hoe mijn brein functioneert, dan kan ik beter zien wat werkt. Ik ben dan realistisch over mijn eigen neiging tot oorlog voeren en ik ben realistisch over de condities die ik nodig heb om vrede te beleven en vrede te verspreiden. Wat ik heb ontdekt wil ik graag doorgeven en delen. Dat doe ik d.m.v. de opleidingen en trainingen die we geven binnen de Academie voor Open Bewustzijn.


Vrede beleven en vrede verspreiden
klankschaal handenIn de workshop Mindfulness en Relaties leer je in een notendop hoe je zelf kan bijdragen tot vrede in jezelf en vrede in jouw relaties. Je kunt dan even proeven wat er zo allemaal aan kostbaars is ontstaan doordat wij al jarenlang les geven op basis van mindfulness en neurowetenschappen. Zoals een deelnemer laatst zei: “Als ik dit leer, dan wordt ik gretig en krijg ik honger naar meer”.

 

Nieuwsgierig? Kom dan naar een van onze workshops:

Amsterdam: vrijdag 26 augustus van 13 tot 17 uur in Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW A'dam

Rotterdam: zaterdag 27 augustus van 11 tot 14.30 in Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam

Utrecht: zondag 28 augustus van 13 tot 17 uur in Lazuli, Oudegracht 243, 3511 NL Utrecht

Den Bosch: zaterdag 3 september van 9.30 tot 13 uur in Palaya, St. Jorisstraat 23, 5211HA s'Hertogenbosch

Kosten per persoon: € 40 Breng je een vriend mee? Dan betalen jullie samen IETS meer: € 45 Opgave: www.openbewustzijn.nl of 06-23016358

Lees meer over: Untagged
Hits: 3347

Commentaar